Monthly Archives: January 2014

Veliko novosti

Dodala sem 4 nove naloge. Dve nalogi iz jezika hausa (1 in 2) in dve nalogi iz kretske zlogovne pisave (1 in 2). Nalogi iz istega jezika se razlikujeta v težavnosti, 1 je najlažja. Tudi naprej bom skoraj vedno objavila več različno težkih variant iste naloge. Predlagam, da rešujete tisto, ki je najbolj primerna vašim izkušnjam. Če ne bo šlo, vzemite eno stopnjo lažjo nalogo. Težavnost je določena glede na število različnih pravil, ki jih morate ugotoviti.

Poleg kategorij nalog po težavnosti sem dodala še kategorije nalog po tipu. Zaenkrat so naloge iz dveh različnih tipov, prevajalske in fonetične. Več o tipih nalog si lahko preberete pod zavihkom O nalogah.

Se vidimo naslednji vikend! 🙂

Gabrijela

Prva naloga

Prva naloga je objavljena. 🙂 Je zelo enostavna, primerna za čiste začetnike, ker je treba ugotoviti samo prevode besed.  Za nalogo kliknite tale link.

Danes sem dodala tudi zavihek O nalogah, kjer lahko preberete nekaj pojasnil o lingvističnih nalogah, ki jih bom objavljala. Naloge bodo urejene po težavnosti glede na količino in zahtevnost pravil, ki jih je treba ugotoviti.

Poleg tega sta dodani še dve težji, pa vendarle še vedno lahki nalogi. Tu boste morali ugotoviti poleg prevoda besed še kako pravilo. Nalogi sta Vai 2 in Dyirbal 1, lahko ju najdete v meniju na desni med lahkimi nalogami.

Imejte se fino ob reševanju nalog, pustite kak komentar in pridite spet čez par dni pogledat, kaj  je novega.

Gabrijela

Živjo!

Končno je ideja o spletni strani za lingvistiko zaživela. 🙂

Trajalo bo nekaj dni, da spravim vse v red. Pridite kmalu nazaj, pogledat, če je kakšna naloga že na voljo. Ne se ustrašit, če bo stran izgledala povsem drugače.

Gabrijela